Βιωματικά εργαστήρια


Η επίσκεψη, η συμμετοχή στα βιωματικά εργαστήρια καθώς και η ξενάγηση στο χωριό είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Δες το πρόγραμμα εδώ: bitly.com/3j9BFIo

Το χωριό Φικάρδου είναι ένας παραδοσιακός οικισμός, ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές αλλά την άνοιξη έχει άλλη μαγεία. Βρίσκεται κτισμένο σε νοτιοανατολική πλαγιά της οροσειράς του Τροόδους και πρόκειται για ένα τυπικό δείγμα της ορεινής κυπριακής αρχιτεκτονικής, με απλά σχήματα ενταγμένα στο περιβάλλον, κτισμένο με ακατέργαστες σκληρές πέτρες της περιοχής και πλιθάρια. Μεγάλο τμήμα του χωριού αποτελεί ιδιοκτησία του Τμήματος Αρχαιοτήτων, το οποίο το 1978 κήρυξε ολόκληρο το χωριό σε «Αρχαίο Μνημείο» και «Ελεγχόμενη Περιοχή», και αποκατέστησε και συντήρησε τις υπό κατάρρευση κατοικίες.

Σήμερα, σχεδόν ολόκληρο το χωριό είναι αναστηλωμένο και αποτελεί «ζωντανό» μουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και λαϊκής τέχνης. Επισκεφτείτε το χωριό το Σαββατοκύριακο και απολαύστε εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας!

Πότε

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται τα
Σαββατοκύριακα, από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022

Συμμετοχή

Τα εργαστήρια επιχορηγούνται από το Υφυπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο του Σχεδίου επιχορήγησης για τα επισκέψιμα εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας. Η συμμετοχή στις βιωματικές δραστηριότητες είναι δωρεάν αλλά απαιτείται κράτηση στο τηλέφωνο 99088871.

Ξενάγηση

Σας περιμένουμε λοιπόν να βιώσετε μαζί μας αυτό το ανεπανάληπτο ταξίδι εμπειριών, κερδίζοντας νέες εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές από μία αυθεντική Κύπρο.

Θέλετε να λάβετε μέρος;

Δείτε όλα τα εργαστήρια και το πρόγραμμα εδώ: https://heartlandoflegends.com/workshops/